ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ


Alzheimer_biodimas-1.jpg

6 Νοεμβρίου, 2020

Η μακροχρόνια δίαιτα που είναι πλούσια σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ξεκινώντας ίσως από νεαρή ηλικία, προστατεύει από τη νόσο Alzheimer και από την εγκεφαλική αμυλοειδική αγγειοπάθεια, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της πιλοτικής τυχαιοποιημένης μελέτης MICOIL Ελλήνων ερευνητών και κλινικών ιατρών η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Alzheimer’s Disease.

vasilis-dimas-forbes.jpg

14 Αυγούστου, 2020 0

Ο Βασίλης Δήμας καθιέρωσε τη γεωργική του οντότητα κοντά στην αρχαία πόλη της Κορίνθου όταν άλλαξε τους βιολογικούς ελαιώνες του στην πιο αυστηρή, υψηλών απαιτήσεων κατηγορία της «βιοδυναμικής» πριν από τέσσερα χρόνια.

fig-food-fresh-1200x800.jpg

5 Μαΐου, 2020 0

Τα σύκα δεν είναι μόνο απολαυστικά, αλλά είναι και ιδιαίτερα θρεπτικά. Αποτελούν μια πλούσια πηγή φυτικών ινών, καλίου, ασβεστίου και αντιοξειδωτικών. Από μία μόνο

0-02-05-f3e3feefa09a07ea5f5ac75898acd54be5595482d810b811fc9d7c8a8badff6f_5e83a0e8__.jpg

5 Μαΐου, 2020 0

Το σταφύλι είναι ο καρπός του αμπελιού. Το αμπέλι αλλιώς ονομάζεται και κλήμα (Vitis Vinif- era), είναι αναρριχητικό φυτό και προϊόντα του ο μούστος, το κρασί, το ξύδι και οι σταφίδες, ενώ μπορεί να γίνει και γλυκό του κουταλιού.

olive-oil-brown-wooden.jpg

5 Μαΐου, 2020 0

Το ελαιόλαδο αποτελεί μία από τις πρώτες λιπαρές ουσίες που χρησιμοποιήθηκε από τους μεσογειακούς λαούς τόσο στη διατροφή όσο και στην ιατρική και την κοσμητολογία, ως φάρμακο και καλλυντικό. Σήμερα, λόγω των ιδιαίτερων

poiotita-1200x900.jpg

4 Μαΐου, 2020 0

Για διατήρηση της ποιότητας και αποφυγή τάγγισης θα πρέπει το ελαιόλαδο να αποθηκεύεται στις κατάλληλες συνθήκες. Το ελαιόλαδο, κατά τη διάρκεια της αποθήκευσής  του, αντιδρά με το οξυγόνο που βρίσκεται στον υπερκείμενο