ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Σύγχρονες μέθοδοι καλλιέργειας και τεχνικές ολοκληρώνουν τη παραδοσιακή γνώση και αναβαθμίζουν τις ελιές (το μικροκλίμα) και τα προϊόντα της περιοχής μας. Πιο συγκεκριμένα οι μέθοδοι καλλιέργειας μας δεν έχουν μόνο μια ευδιάκριτη ποιότητα αλλά επίσης και έναν οικολογικό προσανατολισμό.

Στα αμπέλια της οικογένειας Δήμα από το 2000 παράγουμε σταφύλι “Σουλτανίνα” και “Αττική” νωπή βιολογικών και βιοδυναμικών προδιαγραφών, επίσης παράγουμε σύκα βιοδυναμικής γεωργίας.

Όλα τα προϊόντα μας τυποποιούνται και διατίθενται στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά.


  • Βιολογικό ελαιόλαδο
  • Σταφύλια
  • Σύκα νωπά
  • Βιολογικές μαρμελάδες
Βιολογικό ελαιόλαδο
Βιολογικές μαρμελάδες
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ & ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΟ

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Το λεγόμενο “εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο” είναι φυσικό προϊόν, χωρίς επεμβάσεις που μπορούν να αλλοιώσουν τα φυσικά χαρακτηριστικά του γνωρίσματα και πρέπει να είναι όπως βγαίνει από το ελαιοτριβείο, χωρίς επεξεργασία και με οξύτητα κάτω από 0,8%.
Το βιολογικό – βιοδυναμικό ελαιόλαδο των ελαιώνων της οικογένειας Δήμα, είναι πιστοποιημένο από τους οργανισμούς Demeter και Dio.

Dorica μαύρη

ml500

https://biodimas.gr/wp-content/uploads/2022/05/DSC_0799_web_small.png
Dorica μαύρη

ml750

https://biodimas.gr/wp-content/uploads/2022/05/DSC_0799_web-1.png
Λευκοσίδηρο

lt5

https://biodimas.gr/wp-content/uploads/2022/05/DSC_0875_web_small.png

Ποικιλίες Ελιάς

Μανάκι και Κορωνέϊκη


Παραγωγή

Ελεγχόμενη ποσότητα


Συγκομιδή

Από Οκτώβρη έως μέσα Νοέμβρη


Οξύτητα

Μέγιστη οξύτητα 0,6%


Χρώμα

Χρυσοπράσινο


Γεύση

Έντονα φρουτώδης, εξισορροπημένη & ευχάριστη γεύση

Σταφύλια

Στους αμπελώνες μας παράγονται δύο ειδών σταφύλια με βάσει τα βιολογικά και βιοδυναμικά πρότυπα.

Στο κύριο μέρος του αμπελώνα μας καλλιεργούμε σταφύλια της ποικιλίας “Σουλτανίνα“ και μαύρο “Αττική”, τα οποία παράγουμε από το 2000 και κυρίως εξάγονται με κατεύθυνση την γερμανική αγορά.

Το σταφύλι θεωρείται μια από τις πλέον θρεπτικές φυτικές τροφές με ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία συστατικά.


Σύκα

Τα Σύκα της οικογένειας είναι βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας.

Η συγκομιδή των σύκων πραγματοποιείται  από αρχές Αυγούστου έως αρχές Οκτωβρίου, όπου συλλέγονται καθημερινά με μεγάλη προσοχή κατά τη διάρκεια της περιόδου  ωρίμανσής τους. Τα σύκα μεταφέρονται στο τυποποιητήριο όπου συσκευάζονται ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιείται  η διαλογή και ο ποιοτικός έλεγχος.

Εκτός από ευεργετικά για τον οργανισμό μας, τα σύκα είναι πολύ νόστιμα και καταναλώνονται πολύ ευχάριστα ως νωπό φρούτο. Χρησιμοποιούνται όμως και για την παρασκευή μαρμελάδας. Μπορούν επίσης να προστεθούν και σε διάφορα εδέσματα δίνοντάς τους μια ιδιαίτερη γεύση.

ΧΩΡΙΣ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΑ & ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ

Μαρμελάδα από Σύκο και Σταφύλι

Η μαρμελάδα έχει προέλευση από τα αρχαία χρόνια καθώς προέκυψε από την ανάγκη για κατανάλωση φρούτων που είναι εκτός εποχής. Αποτελούν άριστη επιλογή αφού το κύριο συστατικό τους είναι τα φρέσκα φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνες και περιέχουν ελάχιστες θερμίδες.


Τον Αύγουστο, όταν ωριμάζουν τα σταφύλια από τα αμπέλια Σουλτανίνας, η οικογένεια Δήμα, θέλοντας να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας παρασκευάζει βιολογική βιοδυναμική μαρμελάδα, χρησιμοποιώντας μόνο 100% ώριμα βιολογικά προϊόντα δικής της παραγωγής. Η επεξεργασία έχει γίνει με απόλυτα φυσικές μεθόδους  χωρίς συντηρητικά σε πιστοποιημένο βιολογικό εργαστήριο.


Τα κτήματα Δήμα σας προσφέρουν μια μοναδική και ιδιαίτερη μαρμελάδα, που προσδιορίζεται και ως ”άλειμμα φρούτων” λόγω της πρωτοτυπίας  της κατά την παραγωγή. Η μαρμελάδα μας παράγεται σε δύο τύπους, Σύκο και ανάμεικτη Σταφύλι – Σύκο, με αποκλειστική χρήση των δικών μας -βιολογικών και βιοδυναμικών- καρπών.


Η ιδιαιτερότητα της μαρμελάδας Δήμα είναι πως έχουμε αντικαταστήσει τα γλυκαντικά και τα συντηρητικά εξ’ ολοκλήρου με χυμό σταφυλιού, από βιολογικά σταφύλια δικής μας παραγωγής που υποκαθιστά τη βλαβερή ζάχαρη, καθώς και χυμό βιολογικών λεμονιών που αντικαθιστά τα συντηρητικά.


Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε την αγαπημένη σας μαρμελάδα ως γλύκισμα και αντί να επιβαρυνθείτε με ζάχαρα και συντηρητικά, να προσφέρετε κάτι σημαντικό στον οργανισμό σας!