Η λίπανση των ελαιόδεντρων γίνεται με φυτικά κομπόστ με τις αρχές της οργανικής και βιοδυναμικής γεωργίας. Δεν ποτίζονται τεχνητά, είναι “ξερικά”, με αποτέλεσμα το βιολογικό ελαιόλαδο να είναι πλουσιότερο σε άρωμα, θρεπτική αξία και γεύση. Η καταπολέμηση του δάκου γίνεται με παγίδες και για την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών χρησιμοποιούνται εγκεκριμένα βιολογικά σκευάσματα.
Η παραγωγή του ελαιόλαδου στο ελαιοτριβείο γίνεται “εν ψυχρώ” που σημαίνει ότι η θερμοκρασία της ελαιοζύμης κατά τη μάλαξη και των υγρών εκχύλισης του ελαιόλαδου δεν υπερβαίνει τους 28C με αποτέλεσμα να διατηρούνται αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά του και το άρωμά του.
Η συγκομιδή του ελαιόλαδου ξεκινάει από τον Οκτώβρη και τελειώνει μέσα Νοεμβρίου, γίνεται με ήπια μηχανικά μέσα ώστε να μη τραυματίζονται τα δέντρα και τοποθετείται σε πλαστικά αεριζόμενα κιβώτια. Η ελαιοποίηση γίνεται εντός 24 ωρών από τη συγκομιδή ώστε το ελαιόλαδο να έχει χαμηλή οξύτητα (κάτω από 0,8 οξέα) που χαρακτηρίζεται το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Το παραγόμενο ελαιόλαδο δε φιλτράρεται και τυποποιείται σε μονάδα ελεγχόμενη από την “ΔΗΩ” (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων) και η φύλαξή της πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές αζώτου που το διατηρούν αναλλοίωτο μέχρι την ώρα της εμφιάλωσης.
Τα αμπέλια καλλιεργούνται με βάση τα πρότυπα της βιολογικής και βιοδυναμικής γεωργίας. Με τις μεθόδους αυτές παράγονται σταφύλια αγνά και με τη μέγιστη θρεπτική αξία. Όλες οι διαδικασίες παραγωγής πραγματοποιούνται αυστηρά με φυσικές μεθόδους.
Ο τρύγος (συγκομιδή) των σταφυλιών λαμβάνει χώρα κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο με τα ηπιότερα δυνατά μέτρα.
Τα Σύκα, επίσης παράγονται με απόλυτα φυσικές μεθόδους βάσει των προτύπων της βιολογικής και βιοδυναμικής γεωργίας. Συλλέγονται από αρχές Αυγούστου έως αρχές Οκτωβρίου.
Η διαλογή, η συσκευασία και η αποθήκευση πραγματοποιούνται πολύ προσεκτικά ώστε να φτάνει στο τραπέζι σας η μέγιστη ποιότητα.
Γευσιγνωσία του πιστοποιημένου εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, από ποικιλίες ελιάς «Μανάκι» και «Κορωνέϊκη», ελιές «Καλαμών» και «Μανάκι» και βιολογικές μαρμελάδες σύκου και σταφυλιού.
Συνδυασμούς του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου με συνταγές παραδοσιακών πιάτων και γευστικά παντρέματα των βιολογικών προϊόντων του κτήματος
Σύκα και Σταφύλια φρέσκα αναλόγως της εποχής. Γλυκά εδέσματα με βάση τις βιολογικές μαρμελάδες Σύκο και Σταφύλι που παράγει η οικογένεια Δήμα.
Στα κτήματα της οικογένειας Δήμα, πιστοποιημένης βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας, ο επισκέπτης δύναται να ξεναγηθεί στους ελαιώνες, τους αμπελώνες και στις συκιές μας. Μπορεί ακόμη να παρακολουθήσει τη συγκομιδή, τη φροντίδα των δέντρων και τις αγροτικές διαδικασίες που πραγματοποιούνται, αναλόγως την εποχή του έτους.
Επίσης, μπορεί να παρακολουθήσει τις διαδικασίες παραγωγής ελαιολάδου καθώς και να μάθει για την ελιά, την καλλιέργεια, τις ιδιότητες και τις χρήσεις της, τον τρύγο, το τίναγμα των ελιών καθώς και τις μεθόδους παραγωγής των σταφυλιών μας, “Σουλτανίνα” και “Αττική” αλλά και του Σύκου.
Οι «Βιολογικοί Ελαιώνες Δήμα» είναι στο Ελληνοχώρι Κορινθίας, το οποίο βρίσκεται στο Δήμο Βέλου – Βόχας Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε υψόμετρο 280 μέτρων από τη θάλασσα και σε απόσταση 15 χλμ. από τον Κορινθιακό Κόλπο. Εδώ και δεκαετίες συλλέγονται με σεβασμό οι καρποί της ευλογημένης ελληνικής γης, με αποτέλεσμα τη παραγωγή εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου.